2019 i backspegeln

När vi nu blickar framåt mot nästa år är det en komplex bild som framträder. Vi ser hur framförallt digitaliseringen och ett (ännu) större fokus på hållbarhet präglar de kommande åren. Det är dock en delvis motsägelsefull bild vi ser. Å ena sidan fortsätter utvecklingen på dessa områden med oförminskad styrka men å andra sidan ser vi även en trend som rör sig i motsatt riktning där en allt större grupp konsumenter vill koppla ner och koppla av.

I ”2019 i Backspegeln” har vi samlat de mest intressanta trenderna inför det kommande året. Här kan du ta del av trender som Klimatsamvete, digital tvilling, tekniketik med flera. Trender som alla, mer eller mindre, kommer att påverka oss konsumenter.

Här är nästa års mest intressanta trender:

Känslostyrd - Sinnen och känslor viktiga när det kommer till konsumentförståelse och påverkan

Klimatsamvete - Medvetenhet, ångest och ansvarstagande i fokus

Tekniketik - Växande fokus på behovet av etisk riktlinjer

Globala Kina - Kinas förvandling till digital drake

Skärmfri - Växande efterfrågan på en digitalfri tillvaro

Superplattformar - Amazon och Alibaba, så mycket mer än e-handel

Digital tvilling - Vem är du på nätet?

New Retail - Online och offline smälter samman

Ladda ner en sammanfattning av trenderna

Vill du läsa mer om trenderna och följa hur de utvecklas? Som abonnent på Buzzter har du kontinuerlig koll på dessa och hundratals andra trender.

Trendpresentation

Vill ni att vi kommer och presenterar trenderna hos er? Vi erbjuder två inspirerande timmar fulla med insikter om vad vi har att vänta av 2019. Det kan vara i samband med konferenser, workshops, interna aktiviteter eller annat tillfälle. Hör av er till Jörgen Ramnelöv på jorgen.ramnelov@docere.se för att boka en presentation till ert företag.